Bieslookbloemetjesboter smeren op hartige lente-uimuffins

Hartige lente-uimuffins met bieslookbloemetjes

Deze muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter. Heerlijk om mee te nemen tijdens een frisse lentepicknick, als je gaat wandelen of fietsen.

  • 275 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • 225 ml volle melk
  • 2 of 3 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden
  • ¼ rode ui, fijngesneden
  • 50 g pittige kaas, geraspt

Bekijk onze shop tips
Landleven theedoeken (set van 2) Landleven theedoeken (set van 2) € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu

Recept voor 12 stuks

  1. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom.
  2. Klop in een kommetje 1 ei los met de melk en roer dit kort door de bloem; er mogen gerust klontjes in blijven zitten.
  3. Roer er de gesneden lente-ui en rode ui en de geraspte kaas door, ook met zo weinig mogelijk bewegingen.
  4. Verdeel het beslag nu over een ingevet muffinbakblik met twaalf holletjes (leg er als je wil papieren vormpjes in).
  5. Klop het tweede ei los, bestrijk hier de bovenkant van de muffins mee en bestrooi met nog wat extra geraspte kaas.
  6. Bak deze hartige hapjes nu twintig minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen en mooi goudbruin zijn.
  7. De muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter.
  8. Laat hiervoor een half pakje gezouten roomboter (125 gram) zacht worden en roer er de losgemaakte bloemetjes van drie bieslooksprieten door.
  9. Laat weer wat hard worden in de koelkast, voordat je de boter meeneemt naar de picknick.