Proef Sneker drabbelkoek

Proef Sneker drabbelkoek

Drabbelkoek is zoet, krokant en luchtig. Hij kruimelt wat. Deze typische koek komt uit Sneek, uit koekfabriek De Friesche Sjees, waar de familie Haga hem al sinds 1850 volgens een geheim recept in pure boter bakt. Waar de naam drabbelkoek vandaan komt is een mysterie dat zelfs Marian Haga niet kan verklaren.

De koeken gaan met de hand in en uit de boter, op het zeefje en uiteindelijk in het blik. Iedere koek kost ongeveer tien minuten. Marian Haga doet dat allemaal alleen. "Ik heb mijn vaste afnemers, banketbakkers, alleen in Friesland, en meer kan ik er niet bij nemen." In Landleven 2 van 2014 lees je het verhaal van Marian en de drabbelkoeken.

Kopen, proeven of zien?

Haga's Boterdrabbelkoekfabriek De Friesche Sjees is geopend vanaf maart, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdags van 9.00 tot 17.00 uur.
Eerste Oosterkade 22
8605 AA Sneek
Tel. 0515 - 41 22 95
www.haga-drabbelkoeken.nl

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven Streekgerechten Landleven Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu