Hollandse wafels op een bord met veel poedersuiker

Wafels

De Hollandse wafelbakkers waren vroeger beroemd in Europa. Met grote gietijzeren wafelijzers trokken zij langs grote steden, waar ze hun wafels bakten op kermissen, feesten en in de Middeleeuwen zelfs in tenten bij de kerken.

Zo ga je te werk

  • 350 g tarwe-roggemeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • ½ vanillestokje
  • 1 dl room
  • 2 dl lauwe melk
  • 50 gr poedersuiker ter garnering

  1. Meng het meel in een kom met het bakpoeder, de suiker, het ei, het zout en het uitgeschraapte merg van het halve vanillestokje.
  2. Roer er scheutje voor scheutje de room en de melk door, zodat er een glad beslag ontstaat.
  3. Laat het beslag tien minuten rusten.
  4. Roer daarna alles nog even goed door met een garde.
  5. Verwarm het wafelijzer voor, vet het in en schep er ongeveer een sauslepel vol beslag in.
  6. Bak de wafels 1 á 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
  7. Serveer de wafels warm of koud en bestrooi met poedersuiker ter garnering.
Als variant kun je een scheutje rum door het beslag roeren.

De nieuwe agenda en scheurkalender voor 2022

Een perfect combinatie, de Landleven agenda én scheurkalender!
Koop ze samen en krijg € 2,90 korting.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven quicheschaal Landleven quicheschaal € 49,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken Landleven theedoeken € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu