Arretjescake op een bord

Arretjescake

Arretjescake was in de jaren 50 zeer populair. Het was makkelijk thuis te maken (er is geen oven voor nodig) waardoor de cake de bijnaam ‘bakkerverdriet’ kreeg. Maar nu nog steeds is arretjescake een heerlijke zoetigheid. Pak de chocolade maar uit de kast, en maken maar!
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 400 g mariakoekjes
  • 500 g boter (of plantaardige margarine)
  • 500 g bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g cacao
  • 2 eieren
  • 10 g poedersuiker ter garnering

Zo ga je te werk

Deze hoeveelheden zijn genoeg voor een braadslede. Gebruikt je een cakeblik, halveer dan de hoeveelheden.

  1. Verbrokkel de koekjes in fijne stukjes. Een handig trucje is om de koekjes in de verpakking te laten zitten en er met een deegroller op te slaan.
  2. Smelt de boter op een laag vuur, maar laat hem niet bruin worden.
  3. Laat wat afkoelen.
  4. Meng nu alle ingrediënten (behalve de poedersuiker) stevig door de gesmolten boter.
  5. Bekleed een braadslee met bakpapier en giet de massa in de braadslee.
  6. Strijk de massa glad en laat de arretjescake afgedekt een nacht opstijven in de koelkast.
  7. Snijd de cake met een warm, scherp mes in mooie gelijkmatige blokjes.
  8. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.