Arretjescake

Arretjescake

Arretjescake was in de jaren 50 zeer populair. Het was makkelijk thuis te maken (er is geen oven voor nodig) waardoor de cake de bijnaam ‘bakkerverdriet’ kreeg.

Dit heb je nodig

  • 400 g mariakoekjes
  • 500 g boter (of plantaardige margarine)
  • 500 g bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g cacao
  • 2 eieren
  • 10 g poedersuiker ter garnering

Zo ga je te werk

Deze hoeveelheden zijn genoeg voor een braadslede. Gebruikt je een cakeblik, halveer dan de hoeveelheden.

  1. Verbrokkel de koekjes in fijne stukjes. Een handig trucje is om de koekjes in de verpakking te laten zitten en er met een deegroller op te slaan.
  2. Smelt de boter op een laag vuur, maar laat hem niet bruin worden.
  3. Laat wat afkoelen.
  4. Meng nu alle ingrediënten (behalve de poedersuiker) stevig door de gesmolten boter.
  5. Bekleed een braadslee met bakpapier en giet de massa in de braadslee.
  6. Strijk de massa glad en laat de arretjescake afgedekt een nacht opstijven in de koelkast.
  7. Snijd de cake met een warm, scherp mes in mooie gelijkmatige blokjes.
  8. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

De mooiste schorten van pompdoek

Schorten gemaakt van oud Hollandse pompdoek. Het heeft middenvoor een handige zak en een verstelbare nekband. Verkrijgbaar in 4 kleuren.

Bestel hier
-->