Een tafel met allerlei ingrediƫnten, zoals rozenblaadjes, om rozengelei van te maken

Rozengelei van Margaret Willems

Deze bijzondere jam kreeg een eervolle vermelding bij de Landleven Jamwedstrijd in 2010: rozengelei met gember en rode wijn. Het recept is voor twee potjes.
Bereidingstijd: 13 uur

Dit heb je nodig

  • 20 mooie, geurende rozen, de blaadjes geplukt
  • 5 cm gember
  • 4 citroenen, in stukken gesneden
  • 250 ml zoete rode wijn
  • 500 g gewone suiker
Voor 2 potjes

Zo ga je te werk

  1. Schil de gember en snijd hem in kleine stukken.
  2. Doe de rozenblaadjes, gember, citroenen en rode wijn in een pan en laat afgedekt een nacht trekken.
  3. Zeef het mengsel en knijp de citroenen uit.
  4. Meet de hoeveelheid vloeistof die je hebt en vul met water aan tot 1 liter.
  5. Voeg de suiker toe, meng goed en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat het inkoken tot het de gewenste dikte heeft, het eindresultaat is aardig dik en stroperig.
  7. Giet de gelei vervolgens in hete, gesteriliseerde potten.