Zo ga je te werk
- Scheur het suikerbrood in kleine blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter en verdeel de blokjes over een kleine ovenschaal.
- Doe de suiker met het water in een steelpannetje en draai een beetje met de pan zodat het water wordt opgenomen.
- Zet de pan op middelhoog vuur en laat het langzaam aan de kook komen: roer niet, maar houd het wel goed in de gaten.
- Meng ondertussen de slagroom, de melk en de Beerenburg in een maatbeker en kluts de eieren in een kommetje.
- Houd de karameliserende suiker goed in de gaten: het duurt drie tot vijf minuten totdat het licht goudbruin van kleur is.
- Draai dan het vuur lager en roer het melkmengsel er voorzichtig door terwijl je stevig blijft roeren met een garde.
- Het gaat eerst even flink spetteren en bubbelen, let dus goed op.
- Blijf roeren op het lage vuur totdat alle hard geworden karamel is gesmolten.
- Haal de pan dan van het fornuis en voeg al roerend de eieren toe.
- Giet de vla over de stukjes suikerbrood en laat tien minuutjes intrekken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de ovenschaal erin.
- Zet het toetje ongeveer twintig minuten in de oven en tast toe!
Warm is dit toetje het lekkerst, maar ook koud is het prima te eten.