Friezen weten wel wat lekker is. Vandaag de dag kunnen we gelukkig in heel Nederland genieten van deze lekkernij. Deze lekkere Frieze koekjes, ofwel: 'Fryske dúmkes', blijven een heerlijk tussendoortje. Ook leuk om cadeau te geven.
In deze special hebben we onze 40 lekkerste recepten verzameld. Basisrecepten, maar ook recepten voor streekkoekjes of klassiekers als stroopwafels en kokosmakronen. Prijs: €8,95.
Drabbelkoek is zoet, krokant en luchtig. Hij kruimelt wat. Deze typische koek komt uit Sneek, uit koekfabriek De Friesche Sjees, waar de familie Haga hem al sinds 1850 volgens een geheim recept in pure boter bakt. Waar de naam drabbelkoek vandaan komt is een mysterie dat zelfs Marian Haga niet kan verklaren.
Wij zijn gek op koekjes bakken! Of je het nu alleen doet of met kinderen en of ze nu moeilijk of heel makkelijk zijn: van versgebakken koekjes word je gewoon vrolijk. We zetten onze lekkerste recepten voor je op een rij.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.