Oktober

Filter op:
Dessertwijn van appel en/of peer

Wijnmaken heeft iets van alchemie. Bij het wijnmaken verander je vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder geestrijk vocht; dat heeft iets magisch. Zelf wijn maken is verrassend eenvoudig en een leuk.

Door Klaske Bakker
Vlierbessenport

Vlierbessenwijn is een mooie donkere wijn, die qua postuur en alcoholpercentage het meest aan port doet denken. Vlierbessenwijn maken is wel tamelijk bewerkelijk. De vlierbessen moeten van de trossen worden gerist, waarna je ze wast.

Door Klaske Bakker
Cider

Cider is een mousserende, zwak alcoholische wijn van appel. De perenvariant wordt perry genoemd en kan op dezelfde manier worden bereid.

Door Klaske Bakker
Herfstpotje

Een herfstige eenpansmaaltijd, ook geschikt voor vegetariƫrs.

Door Klaske Bakker
Frambozentaart

Verwerk je eigen oogst en maak deze heerlijke frambozentaart in gebak voor in het weekend.

Door Klaske Bakker
Granola ofwel cruesli

Geroosterde havervlokken bak je knapperig in de oven en vervolgens voeg je toe wat je lekker vindt. Geen gepeuter aan de ontbijttafel om die stukjes die je niet lust uit de kom met yoghurt te halen.

Door Klaske Bakker
Pompoenstoofje

Op de markt had ik afgelopen zaterdag al de eerste pompoenen gespot. Het waren mooie stevige exemplaren, Hokkaido, met een felle oranje schil en vruchtvlees dat nog intenser van kleur was. Een pompoenstoofje werd het dus.

Door Klaske Bakker