Gebak met frambozen en perzik

Perzik framboosplaatkoek

Verwerk je verse of ingevroren frambozen in deze heerlijke plaatkoek.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig

  • 250 g zachte boter
  • 180 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 g bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 blikken perziken
  • 400 g frambozen
  • 400 ml crème fraîche
  • 600 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix

Zo ga je te werk

  1. Klop de boter met de gewone suiker en één zakje vanillesuiker tot een romige, bleke massa.
  2. Voeg één voor één de eieren toe, zodat ze goed opgenomen worden.
  3. Zeef in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een snufje zout.
  4. Voeg dit toe aan de boter en meng tot een mooi cakebeslag.
  5. Vet een groot bakblik in met boter of bedek het met bakpapier. Verdeel het beslag erover.
  6. Laat de perziken goed uitlekken en snijd ze in dunne partjes.
  7. Verdeel een derde van de perziken over het beslag samen met de helft van de frambozen.
  8. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de plaatkoek ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.
  9. Laat de koek volledig afkoelen.
  10. Meng de crème fraîche met twee zakjes vanillesuiker.
  11. Klop de slagroom stijf met de klopfix en roer er voorzichtig de crème fraîche door.
  12. Verdeel de room over de koek en garneer met de overige partjes perzik en de helft van de overgebleven frambozen.
  13. Pureer de resterende frambozen (voeg eventueel wat suiker toe) en verdeel ook deze puree over de koek.
  14. Snijd in stukken en serveer direct.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,50.