3 tips om pompoenen te schillen

3 tips om pompoenen te schillen

Het schillen van een pompoen kan een lastig klusje zijn omdat het vruchtvlees hard is en zich niet snel gewonnen geeft. We hebben een paar handige tips!

  1. Gaar de pompoen voor. Snijd de vrucht doormidden en leg hem met de snijkanten naar beneden op een bakplaat. Een uurtje in een voorverwarmde oven op 175 graden poffen en de schil gaat er simpel van af.
  2. Doe de pompien tien minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  3. Je kan de schil ook laten zitten, deze is eetbaar. Gebruik dan wel een oranje pompoen (Uchiki Kuri of Hokkaido) en was de schil goed. 

pompoeninspiratie

Pompoencake

Pompoencake

Deze pompoencake smaakt heerlijk en staat ook nog eens ontzettend mooi op tafel!

NAAR HET RECEPT
Pittige Pompoensoep

Pompoensoep

Heerlijk verwarmend op een frisse dag, deze pittige pompoensoep. Ook lekker met brood!

NAAR HET RECEPT
Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier
-->