December

Filter op:
Winters jam maken

Jam maken in de winter doe ik regelmatig. Het klinkt raar, maar eigenlijk is het heel logisch. Ten tijde van de overvloedige oogst ben ik druk met –inderdaad- oogsten. Het kost me genoeg tijd al die lekkere besjes te plukken, ritsen, wassen en te sorteren. Voor jam maken heb ik dan eigenlijk geen tijd.

Door Klaske Bakker
Kerrie koolraap

Wintergroentes als aardappels, prei, koolraap en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze zeker niet onder voor hun elegantere soortgenoten.

Door Klaske Bakker
Aardappelbrood

Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee op te deppen.

Door Klaske Bakker
Koken op hout

's Zomers barbecuen en buiten eten is heerlijk. Maar waarom gaat u met kerst of op een andere mooie winterdag niet heerlijk en sfeervol buiten koken! Kleed de buitenruimte aan met vuurkorven, kerstverlichting en lampions. Met de tips en recepten van buitenkok Willem ter Steeg kan het niet misgaan.

Door Landleven
Kalkoen met abrikozenvulling

Kerst is niet compleet als dit gerecht niet op tafel staat bij Harry van de Bunt uit ‘t Zandt. “Veel mensen denken dat kalkoen met Kerst een Engels gebruik is, maar vroeger werd het in Nederland ook vaak gegeten.”

Door Klaske Bakker
Nostalgische vragen over smout en appels drogen

Hoe maak ik gedroogde appeltjes? En vroeger kreeg ik smoutappels met suiker op brood. Hoe maak ik die? Deze en andere vragen stelden lezers hier op Landleven.nl. Benieuwd naar de antwoorden?

Door Klaske Bakker
Varkenshaasjes

Varkenshaasjes bereid op een open vuur of de barbecue. Een recept van 'Oerkok' Willem ter Steeg.

Door Klaske Bakker
Pioniersbrood

Stevig brood in een pan op open vuur gebakken.

Door Klaske Bakker
Appels onder een dekentje

Nostalgie ten top! De appeltjes worden gevuld met rozijnen, basterdsuiker en speculaaskruiden, en overgoten met een zelfgemaakte vanillevla.

Door Klaske Bakker
Raasdonders

Ouderwets lekkere stevige kost!

Door Klaske Bakker