Invriezen
Geschikte kruiden: basilicum, bernagiebloemen, bieslook, bonenkruid, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, peterselie, venkelblad.
Was de kruiden, laat ze goed drogen en snijd ze vervolgens fijn. Verdeel de kruiden in een ijsblokjesbak. Overgiet ze met water en laat zo snel mogelijk bevriezen.
Voor invriezen in boter smelt je wat boter in een pannetje op zeer laag vuur. De boter mag niet bakken, alleen smelten. Laat de boter iets afkoelen, maar giet haar nog wel vloeibaar in de ijsblokjesvorm. Kruiden in olie invriezen werkt het beste met 'harde' kruiden zoals rozemarijn, salie, tijm en oregano. De werkwijze is hetzelfde als met boter. Voor zachte kruiden is een mengsel van boter en olie ideaal. Gebruik dan de helft olie en de helft boter.
Bewaren: in de vriezer. Wanneer de blokjes eenmaal bevroren zijn, kun jeze in een diepvrieszak bewaren. Houdbaarheid: voor de meeste kruiden ongeveer zes maanden.