Confituur van uien op een sneetje brood op een plank

Confituur van uien

Heerlijke ingemaakte uien.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig

  • 600 g uien
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 dl port of sherry
  • 2 dl bouillon
  • scheutje worcestersaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk

  1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
  2. Fruit de uien glazig in de olie, voeg de rest van de Ingrediënten: toe en laat het geheel zachtjes stoven.
  3. Na ongeveer één tot anderhalf uur is de confit klaar.
  4. Je kunt hem meteen eten of inmaken. Doe hem dan heet in brandschone, warme potten en sluit deze af met een schroefdeksel.
De confit is ongeveer drie maanden houdbaar. Als je de potten opent is hij in de koelkast nog zo'n twee weken houdbaar.

Landleven theedoeken

Exclusieve theedoeken met jacquard geweven Landleven motieven.

Ouderwets groot; ongeveer 65 bij 63 cm.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Jametiketten Jametiketten € 4,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Inmaakpot (set van 6) Inmaakpot (set van 6) € 22,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Ruitdoekjes voor jampot Ruitdoekjes voor jampot € 2,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
special Wecken & inmaken special Wecken & inmaken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu