Confituur van uien

Confituur van uien

Heerlijke ingemaakte uien.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig

  • 600 g uien
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 dl port of sherry
  • 2 dl bouillon
  • scheutje worcestersaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk

  1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
  2. Fruit de uien glazig in de olie, voeg de rest van de Ingrediënten: toe en laat het geheel zachtjes stoven.
  3. Na ongeveer één tot anderhalf uur is de confit klaar.
  4. Je kunt hem meteen eten of inmaken. Doe hem dan heet in brandschone, warme potten en sluit deze af met een schroefdeksel.

De confit is ongeveer drie maanden houdbaar. Als je de potten opent is hij in de koelkast nog zo’n twee weken houdbaar.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.