Confituur van uien op een sneetje brood op een plank

Confituur van uien

Heerlijke ingemaakte uien.

Dit heb je nodig

  • 600 g uien
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 dl port of sherry
  • 2 dl bouillon
  • scheutje worcestersaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk

  1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
  2. Fruit de uien glazig in de olie, voeg de rest van de Ingrediënten: toe en laat het geheel zachtjes stoven.
  3. Na ongeveer één tot anderhalf uur is de confit klaar.
  4. Je kunt hem meteen eten of inmaken. Doe hem dan heet in brandschone, warme potten en sluit deze af met een schroefdeksel.
De confit is ongeveer drie maanden houdbaar. Als je de potten opent is hij in de koelkast nog zo'n twee weken houdbaar.

Bestel Landleven Wecken en Inmaken

Wecken en Inmaken is de nieuwste special van Landleven. Boordevol recepten, tips en inspiratie om je oogst zo goed én zo lekker mogelijk te verwerken!

BESTEL HIER