Confituur van uien op een sneetje brood op een plank

Confituur van uien

Heerlijke ingemaakte uien.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig

  • 600 g uien
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 dl port of sherry
  • 2 dl bouillon
  • scheutje worcestersaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk

  1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
  2. Fruit de uien glazig in de olie, voeg de rest van de Ingrediënten: toe en laat het geheel zachtjes stoven.
  3. Na ongeveer één tot anderhalf uur is de confit klaar.
  4. Je kunt hem meteen eten of inmaken. Doe hem dan heet in brandschone, warme potten en sluit deze af met een schroefdeksel.
De confit is ongeveer drie maanden houdbaar. Als je de potten opent is hij in de koelkast nog zo'n twee weken houdbaar.

Landleven special Plukgeluk

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95