Zo ga je te werk
- Was de appels en wrijf ze droog.
- Steek in elke appel een takje of stokje.
- Doe de karamelsnoepjes in een diepe, hittebestendige kom en voeg het water toe.
- Laat de snoepjes smelten in de magnetron; dit duurt in totaal zo’n drie tot vier minuten. Roer elke 45 seconden de karamelmassa even goed door.
- Doop de appels één voor één in de hete karamel (raak de karamel niet aan met je vingers!).
- Schraap met een mes de overtollige karamel aan de onderkant van de appel af (ze zal nog wat zakken) en zet de appel vervolgens op een bakplaat of groot bord bedekt met bakpapier.
- Laat de karamellaag iets afkoelen en versier de appels vervolgens naar keuze.
- Rol ze bijvoorbeeld door een (diep)bord gevuld met fijngehakte, gemengde noten en druk de noten iets aan.
- Of maak mooie figuren op de appels met gesmolten witte en pure chocolade.
- Voor een extra mooi effect bestrooi je de nog niet uitgeharde chocolade met een beetje grove rietsuiker.
Je kunt de appels direct eten of maximaal een dag bewaren. De versiering zal dan wel iets zakken, maar dat maakt voor de smaak niet uit. De karamellaag kan nogal plakkerig zijn. Snijd de appels daarom met behulp van een appelpartjessnijder (of gewoon een scherp mesje) in parten. Dat maakt het eten van de appels wat makkelijker en staat ook nog eens erg mooi.