Zo ga je te werk:
- Roer de boter zacht met de suiker, het zout en de kruiden.
- Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe en 1 lepel melk.
- Meng alles goed en voeg daarna de rest van het bakmeel en eventueel nog wat melk toe.
- Kneed het tot een stevig deeg.
- Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal een half uurtje rusten in de koelkast.
- Rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne lap van ongeveer 3 millimeter dik.
- Steek er met een koekjesvorm de lepeltjes uit en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de lepeltjes zo'n 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Tip: heb je geen koekjessteker in de vorm van een lepeltje? Teken dan zelf een sjabloon op stevig papier. Gebruik dit sjabloon en snijd de lepeltjes met een scherp mesje uit het deeg.