Een feestelijk nagerecht dat goed past bij de kerstdagen, deze Christmas cake. Maak hem een paar dagen van tevoren, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Dan wordt hij nog lekkerder en het scheelt tijd met de kerstdagen.
Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland. Voor maar € 7,95.
Een kerstig nagerecht met cranberry's en kardemom, heerlijk geserveerd met room, ijs of warme vanillesaus.
De eindeloze discussies over het nagerecht met kerst zijn niet meer nodig met dit dessert van Landlevens Klaske.
Een heerlijk nagerecht voor de feestdagen!
Cranachan is een toetje van Schotse oorsprong. Knapperig gebakken havermout wordt gecombineerd met dikke room en volop verse frambozen. Een scheutje Schotse whisky maakt het af!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.