Toetje met amandel en noten

Amandelslak met notenvulling

Deze amandelslak met notenvulling is een lekkernij voor bij de koffie of als nagerecht. Dit recept is genoeg voor vier personen. 

Dit heb je nodig:

  • 250 g bloem
  • 20 g suiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 10 g gist
  • 80 ml melk
  • 20 g poedersuiker
  • 150 g amandelspijs
  • 100 g gemalen hazelnoten (grof en fijn door elkaar)
  • 2 tl hazelnootpasta (100%)
  • 4 tl crème fraiche

Zo ga je te werk:

  1. Doe de bloem, de suiker, een snufje zout en het ei in een kom.
  2. Los de verse gist in de niet te warme melk op en doe het erbij in de kom.
  3. Kneed het geheel tot een glad deeg.
  4. Laat dit op een warme plaats circa 45 minuten rijzen.
  5. Bereid ondertussen de vulling voor.
  6. Meng de amandelspijs met de hazelnoten, de hazelnootpasta en de crème fraîche.
  7. Rol het deeg op een met bloem bestrooide plaats uit tot een rechthoek (circa 20 bij 30 centimeter).
  8. Verdeel de vulling over het deeg.
  9. Rol het geheel aan de lange kant op en snijd het vervolgens in 2 centimeter brede stukken.
  10. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze dun met water.
  11. Laat 15 minuten rusten.
  12. Bak ze in op 200 graden voorverwarmde oven in zo'n 15 minuten goudbruin.
  13. Bestrooi ze met poedersuiker als ze nog warm zijn.

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Zin in Landleven?

Maak nu voordelig kennis met Landleven:10 nummers Landleven voor slechts € 29,50 met gratis Landleven agenda 2021 t.w.v. € 12,95. Je zit nergens aan vast, want het abonnement stopt automatisch. Ook leuk om cadeau te geven!
 

Neem abonnement