Een bijzondere parfait met frisse cranberry's en tamme kastanjes
Lekkers vanuit de natuur. Tamme kastanjes kun je heel erg goed gebruiken in herfstachtige recepten.
Vruchtensap is de basis van de wijn.
Voor het maken van wijn heb je een aantal hulpstoffen nodig. Lees ook het uitgebreidere artikel over gist.
Wanneer er gebruik is gemaakt van andere vruchten dan druiven mag dit product wettelijk geen 'wijn' worden genoemd, maar vruchtenwijn of bijvoorbeeld appelwijn of vlierbessenwijn.
Wijnmaken berust op een simpel procedé: aan een suikerhoudende drank (vruchtensap) wordt gist toegevoegd, die de suikers omzet in alcohol. Het uiteindelijke alcoholpercentage wordt daarbij bepaald door de hoeveelheid suikers en door de gistsoort.
Vlierbessenwijn is een mooie donkere wijn, die qua postuur en alcoholpercentage het meest aan port doet denken.
Een lekkernij voor bij de koffie of als nagerecht.
Een feestelijke gevulde taart met hazelnoten. Dit recept is genoeg voor vier personen.