September

Filter op:
Cranberryparfait met krokante kastanjes

Een bijzondere parfait met frisse cranberry's en tamme kastanjes

Door Klaske Bakker
Herfstschotel met tamme kastanjes

Lekkers vanuit de natuur. Tamme kastanjes kun je heel erg goed gebruiken in herfstachtige recepten.

Door Klaske Bakker
Sap maken

Vruchtensap is de basis van de wijn.

Door Landleven
Hulpstoffen voor wijnmaken

Voor het maken van wijn heb je een aantal hulpstoffen nodig. Lees ook het uitgebreidere artikel over gist.

Door Landleven
Vruchtenwijn

Wanneer er gebruik is gemaakt van andere vruchten dan druiven mag dit product wettelijk geen 'wijn' worden genoemd, maar vruchtenwijn of bijvoorbeeld appelwijn of vlierbessenwijn.

Door Landleven
Gist, veel zwarte kleine bolletjes

Wijnmaken berust op een simpel procedé: aan een suikerhoudende drank (vruchtensap) wordt gist toegevoegd, die de suikers omzet in alcohol. Het uiteindelijke alcoholpercentage wordt daarbij bepaald door de hoeveelheid suikers en door de gistsoort.

Door Landleven
Dessertwijn van vlierbessen

Vlierbessenwijn is een mooie donkere wijn, die qua postuur en alcoholpercentage het meest aan port doet denken.

Door Klaske Bakker
Amandelslak met notenvulling

Een lekkernij voor bij de koffie of als nagerecht.

Door Klaske Bakker
Gevulde notentaart

Een feestelijke gevulde taart met hazelnoten. Dit recept is genoeg voor vier personen.

Door Klaske Bakker