Kleine uientaartjes

Kleine uientaartjes

Een vrolijk gerecht goed voor vier taartjes.

Dit heb je nodig:

  • 4 plakjes kant en klaar deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 4 grote uien
  • 50 g boter
  • 3 el rietsuiker
  • 1 el balsamico- of frambozenazijn
  • 4 el crème fraiche
  • 1 sap van een halve citroen
  • 1 raspel van 1 citroen
  • 4 kleine taartvormpjes
  • steunvulling (bijvoorbeeld droogbonen)

Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven Streekgerechten Landleven Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu

Zo ga je te werk:

  1. Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  2. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
  3. Laat in een pan de boter met de suiker op een laag vuur zachtjes karameliseren.
  4. Voeg de uien toe en laat het geheel nog een half uur zachtjes verder garen.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  6. Vet de taartvormpjes licht in en bekleed ze met het deeg.
  7. Snijd overhangend deeg af.
  8. Vul de taartjes met steunvulling en laat ze ongeveer tien minuten in de oven bakken.
  9. Haal de taartjes daarna uit de oven, verwijder de steunvulling en vul ze met het uienmengsel.
  10. Laat de taartjes nogmaals tien minuten bakken.
  11. Roer de crème fraîche los met het citroensap en -raspsel.
  12. Serveer ieder taartje met een dot van deze citroenroom.