Zwarte bessenlikeur

Zwarte bessenlikeur

Maak je eigen bessenlikeur. Niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk om zelf te maken.

Dit heb je nodig:

  • 500 g zwarte bessen
  • 200 g suiker
  • enkele kruidnagelen
  • 1 kaneelstokje
  • enkele zwarte bessenbladeren
  • 1 fles jenever

Zo ga je te werk:

  1. Was de bessen en laat ze goed drogen.
  2. Doe alle ingrediënten in een grote stopfles en laat het ongeveer drie maanden trekken.
  3. eef de likeur dan en giet deze over in een mooie fles of karaf.

Tip: Om cassislikeur te maken voeg je 200 gram frambozen toe, maar laat je de specerijen achterwege.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.