Zwarte bessen in bakjes, zwarte bessen jam en wijn

Zwarte bessen op vanillesiroop

Genoeg voor vier jampotten vol.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg zwarte bessen 
  • 125 ml witte wijnazijn
  • 375 ml witte wijn
  • 2 vanillestokjes, opengesneden
  • 500 g suiker

Zo ga je te werk:

  1. Was de zwarte bessen en laat ze drogen.
  2. Meng de overige ingrediënten in een pan, zet deze op een laag vuur en laat het zachtjes pruttelen.
  3. Doe de zwarte bessen in schone, hete jampotjes en druk de bessen goed aan zodat de potten goed vol zitten.
  4. Laat de siroop even goed koken en giet deze kokendheet over de bessen in de potten.
  5. Vul zo de potten tot de rand en draai de deksels goed dicht.
  6. De bessen zijn heerlijk bij ijs of om zo op te lepelen.