Geitenyoghurt in een bakje met mandarijnpartjes

Geitenyoghurt

Maak gemakkelijk je eigen geitenyoghurt.

Bereidingstijd: 10 minuten (+ 24 uur laten staan)

Dit heb je nodig:

  • 1 l geitenmelk, direct van de geit
  • 2 dl (geiten)yoghurt
  • een thermoskan

Zo ga je te werk:

  1. Vul de thermoskan met versgemolken geitenmelk (van ongeveer 30 graden).
  2. Voeg hieraan twee eetlepels yoghurt toe en laat het geheel 24 uur staan.
  3. Giet de yoghurt vervolgens over in een andere schaal en bewaar hem in de koelkast.
  4. Houd altijd twee eetlepels van je zelfgemaakte yoghurt achter om opnieuw yoghurt te kunnen maken.

Tip: Werk bij het bereiden van verse producten in een tochtvrije ruimte en op kamertemperatuur voor het beste resultaat.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,50.