Een fruitige siroop voor limonade of voor een aperitief.
Maak de koffie extra lekker om er een heerlijke siroop door te roeren! Maak deze siroop zelf door onderstaand recept. Dan wordt elk bakje koffie een genietmomentje.
Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden om zelf vlierbloesemsiroop te maken. De geurige bloesems gevangen in een zoet siroopje geven me de rest van het jaar nog dat heerlijke gevoel én de smaak van ‘de-zomer-gaat-bijna-beginnen’.
Slechts een paar simpele ingrediënten heg je nodig voor zelfgemaakte muntsiroop. Leng de siroop aan met koel water voor een heerlijk fris en zomers drankje!
Citroenverbena, of verveine, is een heerlijk aromatisch keukenkruid. Heb je een flinke struik en dus een mooie oogst? Maak dan beslist deze bijzondere siroop! In de winkel is het moeilijk vers te krijgen, maar als semi-winterharde struik doet hij het geweldig in de moestuin of in een pot. Je knipt er de hele zomer blaadjes van voor verse thee of fijngesneden door (fruit)salades.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.