Sinaasappel, kaneelstokjes en cointreau voor koffiepunch

Warme koffiepunch

Koffie wordt een sensatie met deze warme koffiepunch. De combinatie van likeur, kruiden en pittige fruitschilletjes garanderen een bijzondere smaakbeleving. 
Aantal personen: 6-8 personen.
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 8 kruidnagelen
  • 1 stukje pijpkaneel
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • dunne schil van 1 middelgrote sinaasappel (in zeer fijne reepjes gesneden)
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 2 dl likeur (bijv. cointreau of cognac/vieux)
  • 1 l hete koffie
  • eventueel slagroom
  • eventueel (chocolade)koffieboontjes

Zo ga je te werk:

  1. De koffiepunch kan prima aan tafel worden bereid.
  2. Gebruik hiervoor een diepe, vuurvaste schaal.
  3. Doe alle ingrediënten in de schaal en schenk er de zeer hete koffie op.
  4. Roer alles door elkaar en zet de vuurvaste schaal op een theelichtje of rechaud.
  5. De koffiepunch moet heet zijn, maar mag beslist niet koken: dan wordt de punch bitter.
  6. Haal met een zeefje de fijne schilletjes uit de punch en serveer het in kleine voorverwarmde kopjes.
  7. Presenteer de warme punch eventueel met lobbig geklopte slagroom en 3 of 5 (chocolade)koffieboontjes.
  8. Gebruik altijd een oneven aantal koffieboontjes: een even getal brengt ongeluk.
  9. Laat voor de alcoholvrije versie de likeur achterwege.