Kopjes gevuld met warme chocoladedrank

Warme chocolade-karameldrank

Kou, ijs, schaatsen, chocolademelk. Een bijzondere variant op deze oer-Hollandse drank is deze alcoholvrije chocolade-karameldrank. Bloedheet geserveerd is ze heerlijk zoet en vol van smaak. 
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l volle melk
  • 300 g pure chocolade of 40 g cacaopoeder
  • 70 g suiker
  • 1/4 vanillestokje
  • 10 middelgrote roomboter-karamelblokjes (verkrijgbaar bij snoepwinkels)
  • mespuntje peper
  • eventueel slagroom

Zo ga je te werk:

  1. Breng in een pan met een dikke bodem de melk met daarin het vanillestokje aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur en laat deze een half uurtje staan.
  3. Haal het vanillestokje uit de pan, snij het open en schraap met een theelepel de vanille eruit in de pan.
  4. Rasp de pure chocolade met een grove rasp.
  5. Voeg de geraspte, pure chocolade (of de cacaopoeder, gemengd met een 1/2 dl water) aan de melk toe en breng dit al roerend weer aan de kook.
  6. Voeg vervolgens de suiker, peper, en de roomboter-karamelblokjes toe.
  7. Blijf goed roeren, omdat de chocolade snel aanzet aan de bodem van de pan.
  8. Serveer deze pittige chocolade-karameldrank zeer warm in mokken en presenteer het met een flinke toef slagroom.

Landleven special Plukgeluk

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95