In de Middeleeuwen was deze warme kruidenwijn al, favoriet bij de gegoede burgerij. Vernoemd naar Hippocrates, een geneesheer uit de vijfde eeuw voor Christus. Een hartverwarmend drankje. Dit recept is voldoende voor 4 tot 5 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
Koffie met een winterse twist door de citrusvruchten en kruiden.
Rond 1900 kreeg iedereen bij de koek & zopiestalletjes deze drank geserveerd, ook de kinderen. Ook nu kunt u er ouderwets lekker mee opwarmen. Wel raadt Landleven voor moderne kinderen chocomelk aan.
Deze heerlijke bisschopswijn is eigenlijk een mengeling van bestaande recepten. Door de ingrediƫnten in water te koken en pas later de wijn en port toe te voegen, krijg je een nog fijnere smaak.
In de zeventiende eeuw waren het de welgestelde moeders die in het kraambed kandeel, bereid met peperdure specerijen, kregen als versterkende drank. Maar al snel werd het gewoonte om ook de kraamvisite op kandeel te trakteren.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.