Deurhanger gemaakt van kurk en narcissen

Zelf een deurhanger maken

Een prachtig bloemstuk met narcissen, bloembindster Maricia Jensma kleedt haar huis er graag mee aan. Ze legt je uit hoe je dit mooie bloemstuk thuis ook kunt maken.

Bloembindster Maricia geeft ons een klein inkijkje in haar kunsten, om te beginnen legt ze uit hoe ze deze prachtige deurhanger heeft gemaakt. ''Aan mijn voordeur heb ik een los stuk kurk hangen, daar heb ik een oogje aangemaakt en het opgehangen met een stoer stuk touw. Je kunt ook een stuk boomschors goed laten drogen en dat als basis gebruiken. 

''De gele decoraties in het stuk heb ik gemaakt van orchideebuisjes die ik verlengd heb met drie 'poken', dat is een dikke maat bloemistendraad.
Daarna omwikkel ik de buisjes met in repen geknipt geel vilt dat ik met een lijmpistool aan de boven- en onderkant vast zet.
De buisjes omwikkel ik met een glimdraadje als ‘finishing touch’.
Vervolgens plak ik de buisjes op de basis vast met het lijmpistool waarna ik ze vul met water, narcissen en wat takjes krulwilg.
Uit een potje bloeiende tête á tête narcisjes haal ik de bolletjes voorzichtig los. De wortels knip ik eraf en de volletjes lijm ik met een drupje hete lijm (niet té veel!) vast op de basis. 
Verdeel ze zo, dat de narcisjes op verschillende hoogtes komen. De narcisjes worden uit de bol gevoed en hebben geen water nodig. Plaats hier en daar ook een Craspedia voor de varatie in vorm.''

Maricia geeft regelmatig bloemstyling- en vachtviltworkshops in de 'groene buitenkamer' van haar Hûs Jens in het Friese Bontebok. De workshops kunnen gecombineerd worden met een verblijf bij B&B Hûs Jens. Meer informatie daarover vind je op www.hus-jens.com

Landleven special Brood

In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde kerststollen en zoete kaneelbroodjes. € 7,95