Vogelkooien als bloembakken

Vogelkooitje als hangende bloembak

Een oud dienblad wordt samen met een stukje kippengaas en een oud lampenkapframe een allerschattigst vogelkooitje dat je in je tuin als bloembakje kunt gebruiken. Alie van Veldhuizen laat zien hoe je te werk gaat.

Dit heb je nodig:

  • dienblad
  • dubbeltjes- of volièregaas
  • binddraad plus tang
  • frame van oude lampenkap (zelfde doorsnede als dienblad)
  • (spuit)verf
  • decoratie: kralen, houten siervogeltjes, lint enzovoorts
  • draadkledinghanger (stomerij)

Zo ga je te werk:

  1. Gebruik voor dit vogelkooitje een dienblad met een opengewerkte rand. Meet de omtrek van het dienblad. Knip een stuk gaas af van dezelfde lengte plus 1 centimeter extra voor de overlapping. De hoogte van het gaas hangt af van de grootte van het dienblad en je eigen voorkeur. Bevestig het gaas rondom aan de binnenzijde van het dienblad met binddraad. Naai de kooi dicht met binddraad, daar waar het gaas overlapt. Bevestig aan de bovenzijde het frame van de oude lampenkap eveneens met binddraad aan het gaas.
  2. Spuit de hele vogelkooi in één kleur naar keuze. Versier de vogelkooi, zodra de verf droog is, met bijvoorbeeld lint, kralen en decoratieve vogeltjes.
  3. Neem een kledinghanger van draad. Knip het horizontale deel eruit en draai de overige twee stukken draad vast aan het frame van de lampenkap. Zo krijg je een mooie haak om de kooi aan op te hangen.

Deze en nog drie andere manieren om van oude materialen decoratieve vogelkooitjes te maken stonden in Landleven van juli/augustus 2014. 

Meer leuke klusprojecten?

De special Doe het zelf staat vol met klusprojecten van onder meer een charmant hondenhok, een twee in één picknickbank en zelfs een verrijdbare aardbeienpiramide.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Bronzen musjes Bronzen musjes € 44,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven almanak 2021 Landleven almanak 2021 € 12,50

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Houten plukladder Houten plukladder € 285,00

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu