Wandelroutes

Wandeling van de maand: Mirnser Klif

Gaasterland is een verrassend glooiend en bosrijk gebied in het verder nogal waterrijke Friesland. U loopt op deze route door het bos Elfbergen en het Jolderenbos, door open boerenland en over de grasdijk langs het IJsselmeer met weidse uitzichten over het water.

Door Landleven
Wandeling van de maand: Groene Wissel Vaals

Vanuit het gezellige Vaals maak je een stille veld- en boswandeling door drie landen. Onderweg komt u langs het Drielandenpunt (met uitkijktoren en horeca) en daarna trekt u diep het immense Duitse Preuswald in

Door Landleven
Wandeling van de maand: Kort en Prachtig Montfoort

Deze afwisselende wandeling start aan de rand van Montfoort. Je wandelt door het park en de boomgaard, met zicht op het kasteel en de molen van Montfoort. Daarna wandel je over de tiendweg, een schitterende houtkade door het veenweidegebied van de Lopikerwaard. De rondwandeling is 10 kilometer lang en start op het Hofplein te Montfoort.

Door Landleven
Uitjes in juni

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in juni. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Door Landleven
Wandeling van de maand: Trage Tocht Rockanje

Als je van bos en mooie duinvlaktes houdt is deze wandeling op het Zuid-Hollandse eiland Voorne een topper. Je loopt in Voornes Duin over smalle en soms overgroeide paadjes in een ware rimboe. Het is fascinerend om in deze 'wildernis' rond te sjouwen. Een en al natuur, 100% onverhard. Deze rondwandeling is 14 km lang en start bij bezoekerscentrum Tenellaplas.

Door Landleven
Wandeling van de maand: Groene Wissel Beesd

U stapt zo vanuit de trein het fraaie afwisselende landgoed Mariënwaerdt in. Over rustige asfaltweggetjes, halfverharde landwegen en romantische bospaden verkent u dit mooie stukje Betuwe.

Door Landleven
Wandeling van de maand: Trage Tocht Egmond-Binnen

Trage Tocht Egmond-Binnen Met deze wandeling loopt u een gevarieerd rondje door de duinen van het Noordhollands Duinreservaat en de polders in het Egmonder achterland. In het voorjaar zijn de velden hier fel gekleurd, want dit is het land van de bollenboeren. Deze rondwandeling is 12 kilometer lang en start in Egmond-Binnen.

Door Landleven
Wandeling van de maand: Knopenrondje Middelstum

Tijdens deze wandeling staat je een heleboel moois te wachten. Het historisch centrum van Middelstum bijvoorbeeld met de Sint-Hippolytuskerk als stralend middelpunt. Via een oud kerkenpad wandel je naar het volgende historisch hoogtepunt

Door Landleven
Wandeling van de maand: Ehzerwold Velhorst

Op deze afwisselende wandelroute maakt u kennis met het parkbos van buitenplaats De Ehze. U struint langs de meanderende Berkel. Hoogtepunt van de route is het vlonderpad door het Kienveen.

Door Landleven
Uitjes in December

Bekijk welke leuke uitjes er zijn bij jou in de buurt in december!

Door Landleven
Wandeling van de maand: Groene Wissel Amersfoort Vathorst

Vanaf station Amersfoort Vathorst maak je een prachtige wandeling door het romantische landgoed Hoevelaken.

Door Landleven
Wandeling van de maand: Trage Tocht Spier

U maakt een mooie, gevarieerde wandeling door het noordelijke deel van Nationaal Park Dwingelderveld.

Door Landleven