Fietroute over de Bende van de Witte Veer, Loon op Zand

Fietsroute door De Bende van de Witte Veer, Loon op Zand

Een fietsroute over de bendeleden van de Witte Veer in Loon op Zand. Met deze fietsroute komt dit Brabantse streekverhaal tot leven.

Noord-Brabant, circa 1720: de bevolking lijdt onder Spaanse en Franse bezettingslegers. Overleven is het enige doel. In deze chaos vormen landlopers, deserteurs en heydens een bende die boerderijen en landhuizen plundert en gestolen goederen en vee verhandelt. De Bende van de Witte Veer, onder leiding van Swarte Johannes, schuilt diep in het ondoordringbare gebied tussen Loon op Zand en 's-Gravenmoer. Zullen ze gepakt worden of verraadt een witte veer hen?
 

Over de fietsroute

  • Deze fietsroute is 43 kilometer lang.
  • De startlocatie van deze route is de Zwammenberg, Zijstraat 20 5176 NG De Moer.
  • Dit is een knooppuntroute.

Deze fietsroute van 43 km is gemaakt door VisitBrabant Routebureau. De route is uitgezet via het Brabantse fietsknooppuntensysteem. Fiets eenvoudigweg van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Pijlen wijzen je de weg tussen de knooppunten. Bij het startpunt van deze route vind je voldoende parkeergelegenheid en horeca. Je start en eindigt bij de Zwammenberg, Zijstraat 20 5176 NG De Moer. 

 

Knooppunten: 31, 26, 07, 27, 49, 48, 29, 28, 05, 08, 09, 38, 31, 55, 52, 11, 32, 37, 12, 13, 38 en 31.
Routeflyer 

Deze fietsroute is gemaakt door VisitBrabant Routebureau
VisitBrabant Routebureau is hét startpunt voor de mooiste fiets- en wandelroutes, ruiternetwerken en mountainbike-routes in het veelzijdige Brabant. Stel met de routeplanner via de knooppunten je eigen route samen. Of laat je inspireren door onze themaroutes, de Brabantse Fietscafés en koop je routekaarten via onze webshop. Kijk op routesinbrabant.nl.
 

Speciale editie fietsroutes 2024

In deze derde editie van Landleven Fietsroutes vind je weer tientallen nieuwe knooppuntenroutes in heel Nederland. Elke route is voorzien van een kaartje, een lijstje met knooppunten en de leukste weetjes en tips voor bezienswaardigheden onderweg. 

Prijs: € 8,95