Fabelfietsroute in de Maasheggen, Oeffelt

Fabelfietsroute in de Maasheggen, Oeffelt

Een fietsroute over de fabels van dieren in de Maasheggen. Dit is een Sagen & Legenden fietsroute van VisitBrabant Routebureau.

Lang geleden, toen de Romeinen door het Maasheggenlandschap trokken, schreef de beroemde dichter Phaedrus fabels waarin dieren als mensen werden voorgesteld. Legionairs gaven deze verhalen door tijdens hun reis door de regio. Tijdens deze fietsroute door de Maasheggen worden vijftien eigentijdse fabels verteld. Dieren en planten die in de natuur voorkomen, spelen de hoofdrol. Op panelen langs de route vind je QR-codes waarmee je de spannende en leerzame fabels kunt beluisteren, bewerkt en ingesproken door schrijver Geurt Franzen uit Boxmeer.
 

Over de fietsroute

  • Deze fietsroute is 15 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Veerweg 2, 5441 PL Oeffelt.
  • Dit is een knooppuntroute.

Deze fietsroute van 15 km is gemaakt door VisitBrabant Routebureau. De route is uitgezet via het Brabantse fietsknooppuntensysteem. Fiets eenvoudigweg van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Pijlen wijzen je de weg tussen de knooppunten. Bij het startpunt van deze route vind je voldoende parkeergelegenheid en horeca. Je start en eindigt op de Veerweg 2 5441 PL Oeffelt.
 

Knooppunten: 02, 07, 15, 14, 06, 13, 12 en 02.
Routeflyer

Deze fietsroute is gemaakt door VisitBrabant Routebureau
VisitBrabant Routebureau is hét startpunt voor de mooiste fiets- en wandelroutes, ruiternetwerken en mountainbike-routes in het veelzijdige Brabant. Stel met de routeplanner via de knooppunten je eigen route samen. Of laat je inspireren door onze themaroutes, de Brabantse Fietscafés en koop je routekaarten via onze webshop. Kijk op routesinbrabant.nl.
 

Speciale editie fietsroutes 2023

In onze nieuwe fietsroutegids staan de mooiste fietsroutes van Nederland, overzichtelijk ingedeeld per provincie. Bij alle routes vind je een omschrijving van bezienswaardigheden, een knooppuntenoverzicht en een uitneembaar knooppuntenroutekaartje. Per route is er een QR-code waarmee je de meest actuele informatie over de route kunt opzoeken. 

Prijs: € 8,95