Zonsondergang op het water.

Fietsroute De IJsseldelta

Fiets door het waterrijke gebied de IJsseldelta. Vanaf de dijken in de Noordoostpolder heb je een prachtig uitzicht over het Ketelmeer en de IJsseldelta. De kaart, beschrijving en knooppunten vind je in dit artikel.

Over de fietsroute

  • De route is 45 kilometer lang.
  • De startlocatie van deze route is Dam, 8317 Kraggenburg, Nederland.
  • Dit is een knooppuntroute.

De IJsseldelta

Nationaal Landschap de IJsseldelta omvat het gebied rond de monding van de IJssel en strekt zich uit vanaf het historische Zwolle tot aan het Ketelmeer. De IJsseldelta is te zien als een afspiegeling van de strijd tegen het water. Polders, terpen en oude zeedijken vormen een belangrijk deel van het gebied. Zo liggen er diverse mooie steden en poldergebieden, waaronder een van de oudste polders van Nederland: de Mastenbroekenpolder.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Klik hier voor een printversie van deze route.

Knooppunten fietsroute
Fiets mee met de Ootmarsumroute van Landleven!

Landleven organiseert op 30 juni de Ootmarsum route. De route gaat door Ootmarsum, Denekamp, Hezingen en Tilligte en is 42 kilometer. Langs de route zijn meerdere programmastops en restaurants te vinden om de ervaring compleet te maken. 

 

Lees meer
Landleven fietsroutegids 2021

Uitgestrekte bossen en heidevelden, de schoonheid van het strand en de zee: in deze tweede editie van Landleven fietsroutes brengen we al dit moois samen in 53 fietsroutes door alle provincies van Nederland. Met daarnaast beschrijvingen van bezienswaardigheden, handige knooproutekaartjes, fietstips én heerlijke picknickrecepten.

Bestel hier