Boerderij op afstand met een blauwe lucht erboven

Wandeling van de maand: Trage Tocht Schokland

Het voormalige eiland Schokland heeft een dramatische geschiedenis. Tegelijkertijd is het een juweeltje van een landschap midden in de uitgestrekte Noordoostpolder. Maak een mooie, langgerekte ronde die min of meer de contouren van het oude eiland volgt. 

Geniet van het uitzicht

Bekijk op het zuidelijke deel het eiland vanuit de natte graslanden, waar het wemelt van de weide- en moerasvogels waaronder de lepelaar. In het noordpunt zie je vervolgens de fraai gerestaureerde haven van Oud-Emmeloord met lichtwaterswoning. Waar de bakens de toegang tot de haven markeren. 

Handig om te weten

  • De zoekmogelijkheid naar wandelingen en de informatie op de website is gratis. Voor bepaalde delen heb je een gratis account of een betaald abonnement nodig.
  • Met een gratis account kun je reacties, foto's en beoordelingen plaatsen en een persoonlijk dagboek van gelopen wandelingen bijhouden.
  • Met een betaald abonnement kun je routebeschrijvingen, wandelkaarten en tracks van Trage Tochten en Groene Wissels downloaden en wandelkaarten van andere wandelingen downloaden.

Bron: https://www.wandelzoekpagina.nl/

Bron: Wandelzoekpagina
Foto: Rutger Burgers

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Prijs: €8,95.