Wandelaar op een bruggetje over een sloot

Wandeling van de maand: Trage Tocht Earnewâld

Dit is een stevige wandeling in het oostelijke deel van Nationaal Park De Alde Feanen. De landschappelijke variatie zorgt voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. De wandeling gaat voor een groot deel over graspaden door het natte natuurgebied met eindeloze rietvelden, natte graslanden, ruigten, open water en af en toe stukjes door nat elzenbroekbos. Je komt onderweg verschillende keren vogelkijkhutten en uitkijktorens tegen. Dus neem hoge schoenen en een verrekijker mee.

Over de wandeling

Dwars door de graspaden

De route loopt het eerste stul over graspaden door het natte natuurgebied, met onderweg verschillende vogelkijkhutten en uitkijktorens. Na het natte natuurgebied vervolgt de weg zich verder over smalle weggetjes door een traditioneel boerenland, met halverwege het onverharde Wietske Hattums paad. Het laatste deel vervolgen we weer door de rietvelden en moerasbosjes. Aan het eind van de route vind je het bezoekerscentrum van het Nationaal Park en kun je met de pont over naar Earnewâld.
Let wel op de pond vaart alleen tussen 8 april en eind oktober! Wanneer de pont niet vaart word het omlopen, de tocht duurt dan nog 3 kilometer.

Bron: Wandelzoekpagina
Foto's: Rob Wolfs

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Prijs: €8,95.