Luchtfoto met huizen en een groot meer

Fietsroute Wolderwijd en Nuldernauw

Fiets een rustige fietsroute langs de bijzondere randmeren van Flevoland. Je fietst langs het Wolderwijd en het Nuldernauw. De kaart, beschrijving en knooppunten vind je in dit artikel.

Over de fietsroute

  • De route is 40 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Horsterweg, 3891 Zeewolde, Nederland.
  • Dit is een knooppuntroute.

Fietsroute Wolderwijd en Nuldernauw kaart.

Randmeren

Toen de provincie Flevoland werd aangelegd, ontstonden er een aantal randmeren tussen Flevoland en aangrenzende provincies. Randmeren zorgen ervoor dat het niet-ingepolderde land niet verdroogt of verzakt. De Veluwerandmeren zijn vier meren aan het zuidelijke deel van het IJsselmeer en deze fietsroute gaat langs twee van deze meren: het Wolderwijd en het Nuldernauw.

Het Wolderwijd en het Nuldernauw

De fietsroute start in Zeewolde, vlak bij het Wolderwijd. Dit meer is ontstaan in 1967 en heeft twee eilanden: De Zegge, voor de jachthaven van Zeewolde, en De Biezen. Beide eilanden zijn vanaf de dijken bij Zeewolde te zien. Je steekt tijdens de route het Wolderwijd over naar Gelderland, om een stukje langs de andere kant van het meer te fietsen. Dan kom je aan bij het Nuldernauw. Bijzonder aan dit stukje route is dat randmeren ondiepe wateren zijn, waardoor waterflora en -fauna zich hier graag (zichtbaar) vestigen.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Daar kun je ook een printversie van deze route vinden: 
https://www.fietsen123.nl/route/wolderwijd-en-nuldernauw 

Knooppunten fietsroute Wolderwijd en Nuldernauw
Speciale editie fietsroutes 2024

In deze derde editie van Landleven Fietsroutes vind je weer tientallen nieuwe knooppuntenroutes in heel Nederland. Elke route is voorzien van een kaartje, een lijstje met knooppunten en de leukste weetjes en tips voor bezienswaardigheden onderweg. 

Prijs: € 8,95