Een riviertje in IJlst

Fietsroute langs Elfstedenstadje IJlst

Ontdek de Friese geschiedenis op de route langs het prachtige Elfstedenstadje IJlst. Ook fiets je langs het Slotermeer, wat in elk seizoen prachtig is. Lees verder voor een kaartje en de knooppunten van deze route.

Over de fietsroute

  • De route is 58 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Geeuwkade 4, 8651 AA IJlst, Nederland
  • Dit is een knooppuntroute.

Fietsroute IJlst

Friese geschiedenis op de route langs het prachtige Elfstedenstadje IJlst

IJlst is het kleinste Elfstedenstadje en het kreeg in 1268 stadsrechten. De centrale gracht in de stad is een restant van de Ee, een rivier die vroeger door dit deel van Friesland stroomde en samenliep met de Ee bij Woudsend en de Ee in Gaasterland. Nu vloeit de rivier samen met de Geeuw.

Slotermeer

Deze fietsroute brengt je ook langs het Slotermeer. Met tonnen beboeide waterwegen verbinden de plaatsen rond het meer met elkaar. De Elfstedentocht gaat hier twee keer overheen, van IJlst naar Sloten en van Sloten naar Stavoren.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Daar kunt u ook een printversie van deze route vinden: www.fietsen123.nl/route/langs-elfstedenstadje-ijlst

Knooppunten fietsen IJlst
Speciale editie fietsroutes 2023

In onze nieuwe fietsroutegids staan de mooiste fietsroutes van Nederland, overzichtelijk ingedeeld per provincie. Bij alle routes vind je een omschrijving van bezienswaardigheden, een knooppuntenoverzicht en een uitneembaar knooppuntenroutekaartje. Per route is er een QR-code waarmee je de meest actuele informatie over de route kunt opzoeken. 

Prijs: € 8,95