Een riviertje in IJlst

Fietsroute langs Elfstedenstadje IJlst

Ontdek de Friese geschiedenis op de route langs het prachtige Elfstedenstadje IJlst. Ook fiets je langs het Slotermeer, wat in elk seizoen prachtig is. Lees verder voor een kaartje en de knooppunten van deze route.

Over de fietsroute

  • De route is 58 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Geeuwkade 4, 8651 AA IJlst, Nederland
  • Dit is een knooppuntroute.

Fietsroute IJlst

Friese geschiedenis op de route langs het prachtige Elfstedenstadje IJlst

IJlst is het kleinste Elfstedenstadje en het kreeg in 1268 stadsrechten. De centrale gracht in de stad is een restant van de Ee, een rivier die vroeger door dit deel van Friesland stroomde en samenliep met de Ee bij Woudsend en de Ee in Gaasterland. Nu vloeit de rivier samen met de Geeuw.

Slotermeer

Deze fietsroute brengt je ook langs het Slotermeer. Met tonnen beboeide waterwegen verbinden de plaatsen rond het meer met elkaar. De Elfstedentocht gaat hier twee keer overheen, van IJlst naar Sloten en van Sloten naar Stavoren.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Daar kunt u ook een printversie van deze route vinden: www.fietsen123.nl/route/langs-elfstedenstadje-ijlst

Knooppunten fietsen IJlst
Landleven fietsroutegids 2021

Uitgestrekte bossen en heidevelden, de schoonheid van het strand en de zee: in deze tweede editie van Landleven fietsroutes brengen we al dit moois samen in 53 fietsroutes door alle provincies van Nederland. Met daarnaast beschrijvingen van bezienswaardigheden, handige knooproutekaartjes, fietstips én heerlijke picknickrecepten.

Bestel hier