Gekleurde voorjaarsbloemen langs de bollenvelden

Fietsroute van de maand: langs de bollenvelden

De lente is begonnen en dat betekent dat we weer lekker kunnen fietsen. En wat past nu beter bij het begin van de lente dan een route langs bollenvelden? Lees verder voor de routebeschrijving en meer over deze route!

Fietsroute van de maand: langs de bollenvelden bij Lisse

  • Fietsend de lente in langs de bollenvelden – 59 km
  • Provincie: Zuid- en Noord-Holland
  • Startadres: Toeristisch Overstappunt Lisse, Stationsweg, 2161 Lisse

Vlak na de start van de route kom je langs de Keukenhof. Jaarlijks trekt dit bloemenpark meer dan een miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. Het bloemenpark ligt op het landgoed van Kasteel de Keukenhof, dat z’n naam kreeg omdat het vroeger de producten voor de keuken van Slot Teylingen verzorgde. Dit jaar is de Keukenhof geopend van 22 maart tot en met 13 mei.

Fietsroute van de maand: langs de bollenvelden bij Lisse

Klik om de kaart te vergroten

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Naast Haarlem en Bloemendaal ligt Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit Nationaal Park beslaat ongeveer 38 vierkante kilometer en bestaat voor een groot deel uit duinen. De rest van het gebied wordt gevormd door landgoederen, duinrandbossen en stranden. De bodem van het duingebied bevat een grote hoeveelheid kalk en dit zorgt ervoor dat er veel bijzondere plantensoorten voorkomen. Deze trekken op hun beurt weer veel verschillende vogels aan.

Het belangrijkste deel van het Nationaal Park wordt gevormd door de Kennemerduinen. Dit gebied staat vooral bekend om de hoge duinzoom in het oosten.

Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen vormen een duingebied dat ingericht is voor de drinkwatervoorziening van Amsterdam. In een deel van het gebied vind je een uitgestrekt netwerk van infiltratiekanalen. Verder liggen hier bossen en zandverstuivingen die samen dit bijzondere gebied vormen. Als fietser mag je alleen aan de rand van het gebied blijven, maar te voet kun je een groot deel wel betreden.

De route is samengesteld door Fietsen123 met behulp van de knooppuntenkaart van de Fietsersbond. Op www.fietsen123.nlvind je meer dan 750 fietsroutes door heel Nederland.