Kastanje in hulst op de grond

Olivier Nijs vangt geluiden

“Het mooiste vind ik om een geluid te vínden. Dat is een kwestie van op de juiste tijd op de juiste plaats zijn en blijven proberen. En als het dan lukt om dat moment te vangen, dan is mijn hele dag goed”, aldus Olivier Nijs. Als geluidsman ‘vangt’ hij natuurgeluiden. Zijn regenvangsten heeft hij gebundeld en uitgebracht op de eerste Nederlandse regen-cd.

Olivier Nijs: "Mijn favoriete opname heb ik gemaakt bij een verscholen vennetje. Het is maar een plasje van een paar vierkante meter, geheel omzoomd door dennenbomen. Ik moet er plat op mijn buik dwars door een tapijt van mos en afgevallen naalden naartoe schuiven. Maar juist die dennenbomen werken als een filter. Ze isoleren het vennetje van de buitenwereld. En het mooiste is, regen op dennennaalden hoor je niet. Op die plek kon ik het geluid van een heel lichte miezerregen op het water opnemen."
  Meer beluisteren en cd bestellen

Oliviers favoriete opname is uiteraard terug te vinden op zijn cd 'Rain'. Kijk voor meer natuurgeluiden op de website van Olivier Nijs: www.klankbank.com. Hier is ook de cd 'Rain' te bestellen voor € 14,95. Downloaden in verschillende formaten kan ook.

Lees het hele interview met Olivier Nijs in Landleven 10, november 2016.

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.