Olivier Nijs vangt geluiden

Olivier Nijs vangt geluiden

“Het mooiste vind ik om een geluid te vínden. Dat is een kwestie van op de juiste tijd op de juiste plaats zijn en blijven proberen. En als het dan lukt om dat moment te vangen, dan is mijn hele dag goed”, aldus Olivier Nijs. Als geluidsman ‘vangt’ hij natuurgeluiden. Zijn regenvangsten heeft hij gebundeld en uitgebracht op de eerste Nederlandse regen-cd.

Olivier Nijs: "Mijn favoriete opname heb ik gemaakt bij een verscholen vennetje. Het is maar een plasje van een paar vierkante meter, geheel omzoomd door dennenbomen. Ik moet er plat op mijn buik dwars door een tapijt van mos en afgevallen naalden naartoe schuiven. Maar juist die dennenbomen werken als een filter. Ze isoleren het vennetje van de buitenwereld. En het mooiste is, regen op dennennaalden hoor je niet. Op die plek kon ik het geluid van een heel lichte miezerregen op het water opnemen."
  Meer beluisteren en cd bestellen

Oliviers favoriete opname is uiteraard terug te vinden op zijn cd 'Rain'. Kijk voor meer natuurgeluiden op de website van Olivier Nijs: www.klankbank.com. Hier is ook de cd 'Rain' te bestellen voor € 14,95. Downloaden in verschillende formaten kan ook.

Lees het hele interview met Olivier Nijs in Landleven 10, november 2016.

Neem nu een Landleven proefabonnement!

Landleven is hét magazine voor buitenwonen en buitenleven. Met elk nummer 164 pagina’s tuintips, de lekkerste recepten, inspirerende buitenwoonreportages, dieren, natuur, er-op-uit, creatieve doe-het-zelf-artikelen en nog veel meer.

Profiteer nu van ons extra voordelige aanbod: 10 nummers Landleven voor slechts € 29,50 en ontvang gratis de special Moestuin t.w.v. € 7,95! Je zit nergens aan vast, want het abonnement stopt automatisch!

Bestel nu
-->