Bankje in het wandelgebied Kampina

Wandeling van de maand: Kampina

De wandeltip voor juni is een prachtige wandeling door het uitgestrekte natuurgebied Kampina, tussen Boxtel en Oirschot. De 16 km lange wandeling gaat langs vennetjes, bos en hei. Hieronder vind je de link naar de gratis routebeschrijving.

Ga naar de downloadpagina voor de gratis routebeschrijving van de Trage Tocht Kampina. (klik links op 'Bekijk routebeschrijving')

Elke maand krijg je van Landleven en Wandelzoekpagina een leuke wandeltip met gratis routebeschrijving. Voor juni tippen wij de Trage Tocht Kampina. Klik hier om naar de gratis routebeschrijving te gaan van de Trage Tocht Kampina.

Dit is een prachtige wandeling door het uitgestrekte natuurgebied Kampina. De route start bij een parkeerplaats langs het dal van de Beerze. Je hebt hier mooi uitzicht over de kronkelende beek en op de natte grasvlakte waar verschillende vogels zijn te zien. Langs de rand van een dicht moerasbos loop je in de richting van het Winkelsven, waar u wordt getrakteerd op fraaie kikkerconcerten. Op uw tocht over de Kampina kom je langs het Belversven, het Palingven en het Meeuwenven. Bij het gehucht Roond genieten we even van het Brabantse coulisselandschap met een paar mooie langgevelboerderijen. Over een Kerkenpad vervolgt de route naar de open vlakte met weidse uitzichten.

Over deze wandeling

Hoe help ik de dieren in mijn tuin

Waarom houden vlinders van vinderstruiken?
Hoe maak ik van een klein tuintje een dierenparadijs?
Je leest het in dit leuke en inspirerende boek voor diervriendelijke tuinen.
Prijs: €24,95.