Het ontbijt
Bijna alle bed & breakfasts bieden hun gasten een ontbijt aan. Hoe uitgebreid of sober je dit ontbijt maakt, is natuurlijk aan jou. Keukenprinsen en -prinsessen pakken misschien royaal uit met versgebakken brood, eitjes van eigen kippen en zelfgemaakte jam. Anderen pakken het liever simpeler aan, soms ook omdat ze zelf niet zo graag in de keuken staan. Enkele punten om aan te denken:
- Presentatie: Dek je de tafel(s)? Maak je een buffet waarbij de gasten zelf mogen pakken? Of serveer je het ontbijt op de kamer?
- Assortiment: Bied 'van alles wat' aan. Denk daarbij ook aan vegetariërs en mensen die graag yoghurt met ontbijtgranen als ontbijt eten. Vraag eventueel van tevoren of je gasten een voedselallergie of speciale wensen hebben.
- Portiegrootte: Het is niet nodig té grote porties aan te bieden, dat blijft liggen en verdwijnt daarna in de vuilnisbak. Maar wees ook niet te zuinig.
- Kosten: Maak een berekeningt wat je wilt of kunt besteden aan het ontbijt. Het moet niet ten koste gaan van je eventuele winst.
- Maak het uniek: Zijn er bijzondere streekproducten bij je in de buurt? Maakt je buurman heerlijke boerenkaas? Kun je iets aanbieden uit eigen tuin? Doen!