Meneer in werkplaats ijzer aan het smeden

Binnenkijken in bijzondere werkplaatsen

Ze zijn er nog volop, mannen die graag met hun handen werken. Daarvoor trekken ze zich graag terug in schuren, zolderkamers en andere werkplaatsen. Dat zijn schatkamers vol gereedschappen, machines, onderdelen en half afgemaakte werkstukken. Heel bijzonder zijn de werkplaatsen van Hans, Johan en Lute, namelijk een binnenvaartschip, een historisch timmerbedrijf en een smederij.

De hele fotoreportage en de verhalen vind je in Landleven 9 2014. Nog geen abonnee? Kijk hier voor een voordelig abonnement op Landleven.

Binnenkijken in bijzondere werkplaatsen

Fotograaf Otto Kalkhoven en schrijfster Thelma Egberts portretteerden Hans, Johan, Lute en 26 andere mannen in hun werkplaats. Je vindt ze in het boek Man & Werkplaats, dat je laat binnenkijken bij onder andere restaurateurs van antieke auto's, trekkers, grondverzetmachines, buizenradio's en torenuurwerken. En bij mannen die muziekinstrumenten bouwen, hout draaien of glas-in-loodramen maken. Bij al deze mensen staat de liefde voor (ambachtelijk) vakmanschap en mooi gereedschap voorop.

Man & Werkplaats
165 pagina's, ISBN/EAN nummer: 978-90-821880-0-4
€ 19,95. Landleven-lezers betalen geen verzendkosten
Bestel op www.manenwerkplaats.nl
of via e-mail:
of bel 0314 - 68 47 47 (Thelma Egberts)

Johan Mekenkamp: “Als je mijn hobbywerkplaats binnenstapt, ben je in één klap terug in de tijd. Het is een timmerwerkplaats zoals die rond de jaren 1920, 1930 bestonden. Johan Mekenkamp: “Als je mijn hobbywerkplaats binnenstapt, ben je in één klap terug in de tijd. Het is een timmerwerkplaats zoals die rond de jaren 1920, 1930 bestonden."
Johan Mekenkamp: “Als je mijn hobbywerkplaats binnenstapt, ben je in één klap terug in de tijd. Het is een timmerwerkplaats zoals die rond de jaren 1920, 1930 bestonden. Hans Sol: "Als scheepstimmerman en antiekrestaurateur heb ik de ideale werkplaats gevonden, de historische klipperaak Tatanka uit 1908."
Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.
Prijs: € 8,95