Jan Versteegh op de trekveer

Veerman Jacob Versteegh trekt passagiers naar overkant

Tussen Zwolle en Haerst vaart het Haersterveer, het enige door een veerman met de hand voortgebrachte kabelpontje van Nederland. Het wordt bediend door Jacob Versteegh en een groep vrijwilligers. Zwaar werk? “Ach, ik hoef er maar aan te hangen en hij gaat al.” In Landleven van juli 2014 lees je Jacobs verhaal.

Zelf meemaken?

In de periode van 1 mei tot en met 31 september is het Haersterveer geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Het ligt op diverse wandel- en fietsroutes. Het pontje vaart tussen de fietsknooppunten 67 en 69. Een andere route, de LF9 NAP-route, heeft als speciaal thema het NAP (Normaal Amsterdams Peil). Deze lange fietsroute volgt globaal de kustlijn die ontstaat als Nederland geen dijken en duinen zou hebben.

Voor wandelaars is het Overijssels Havezatepad LAW 12, 272 km van Oldenzaal naar Steenwijk, een optie. Natuurlijk kun je een eigen route nemen. Kies dan voor een prachtige tocht over de dijk vanuit Hasselt door Haerst en laat je door Jacob of een van de andere vrijwilligers overzetten naar Zwolle. Voor nog meer wandelingen ga je naar www.wandelzoekpagina.nl

Veerman Jacob Versteegh aan het werk op het Haersterveer. - Foto: Gerard Burgers

Landleven special Jong Leven

De Landleven special Jong Leven staat bol van tips en weetjes, idee├źn voor handige hulpmiddelen en informatie over broeden, opfokken, en de zorg rondom jonge dieren. Afkomstig van experts in de praktijk: fokkers, dierenartsen en zeer toegewijde eigenaren. 
Prijs: € 8,95

Bestel hier