Bos met een paadje omhoog

Wandeling van de maand: Groene Wissel Maastricht

De wandeltip voor januari is er een in het diepe Zuiden. Het is een route van 9 kilometer over de stadswallen van Maastricht, langs de Jeker, de Hoge Fronten en de Sint Servaasbasiliek.

Een wandeling door het groen van Maastricht. De rondwandeling start bij station Maastricht, loopt over de Onze Lieve Vrouwewal, door de Helpoort, langs de stadsmuur, over prachtige wandelpaden langs de Jeker en door het Stads-, Aldenhof- en Waldeckpark. Kuierend over de hoge verdedigingswallen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Langs de monumentale Sint Servaasbasiliek, over het Vrijthof, het Marktplein met Stadhuis en de Maasboulevard wandel je weer naar het station. Hier vind je de wandelroute van de Groene Wissel Maastricht.

Groene Stadswissels zijn leuke, korte groene wandelingen die uitstekend zijn te combineren met andere stadse activiteiten. De wandelingen beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. Meer Groene Stadswissels vindt u hier.

Je wandelt over prachtige wandelpaden langs de Jeker en door het Stads-, Aldenhof- en Waldeckpark. - Foto: Bart van der Schagt

Kwartetten met vogels

Leer aan de hand van de kaarten en het bijgevoegde informatieboekje de leukste vogelfeitjes. Het spel bestaat uit twee kwartetspellen met prachtige illustraties: roofvogels en tuinvogels, met in totaal 18 kwartetten. Gebruik ze allemaal, of mix en match voor de vogelvariatie. Een verrassend leerzaam spel voor jong en oud!

Bestel hier