Actief in het landschap tijdens herfstvakantie

Actief in het landschap tijdens herfstvakantie

De herfstvakantie is een vakantie die zich uitstekend leent om actief te zijn voor en in het Nederlandse landschap. Op de website www.mooierlandschap.nl staan daarvoor leuke ideeën.

Uit onderzoek van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) blijkt dat tweederde van de Nederlanders zich wil inzetten voor behoud van het landschap, echter de helft weet niet wat zij concreet kunnen doen. Op de website www.mooierlandschap.nl hebben de ministeries van LNV, VROM en ruim veertig organisaties gezamenlijk een kalender met honderden leuke en leerzame landschapsactiviteiten geplaatst. Een unieke samenwerking van bekende organisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en kleinere partijen zoals de Vlinderstichting en Stichting Erfgoed Nederland.

Op www.mooierlandschap.nl staan honderden activiteiten: genieten, meedoen en leren van het Nederlandse landschap. De unieke samenwerking tussen de ministeries van LNV, VROM en ruim veertig organisaties verenigd in het Landschapsmanifest zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is genoemd. De website biedt mensen de kans om in een oogopslag een geschikte activiteit in de omgeving te vinden. In de meeste gevallen is de deelname gratis. De komende weken wordt de kalender nog meer gevuld met leuke activiteiten in het landschap.

Landleven fietsroutes

De 53 mooiste fietsroutes van Nederland ingedeeld per provincie. Met daarnaast beschrijvingen van bezienswaardigheden, handige knooproutekaartjes, fietstips én heerlijke picknickrecepten.

Bestel nu