Buitenwonen

Filter op:
Wandeling van de maand: Trage Tocht Rockanje

Als je van bos en mooie duinvlaktes houdt is deze wandeling op het Zuid-Hollandse eiland Voorne een topper. Je loopt in Voornes Duin over smalle en soms overgroeide paadjes in een ware rimboe. Het is fascinerend om in deze 'wildernis' rond te sjouwen. Een en al natuur, 100% onverhard. Deze rondwandeling is 14 km lang en start bij bezoekerscentrum Tenellaplas.

Door Landleven
Uitjes in mei

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in mei.

Door Landleven
De verbouwing: Verduurzamen als uitgangspunt

De vorige bewoner stookte, nog voor de energiecrisis, vierhonderd euro gas per maand, terwijl ze slechts drie ruimtes van de grote boerderij in Holten gebruikte. “We moesten dus wel verduurzamen met ons gezin van vijf en met plannen om de hele boerderij te gebruiken”, vertelt eigenaresse Isla Sint-Bouwman. “Maar nul op de meter? Dat lukt niet met zo’n groot huis.”

Door Landleven
Wandeling van de maand: Groene Wissel Beesd

U stapt zo vanuit de trein het fraaie afwisselende landgoed Mariënwaerdt in. Over rustige asfaltweggetjes, halfverharde landwegen en romantische bospaden verkent u dit mooie stukje Betuwe.

Door Landleven
Uitjes in april

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in april. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier! 

Door Landleven
Wandeling van de maand: Trage Tocht Egmond-Binnen

Trage Tocht Egmond-Binnen Met deze wandeling loopt u een gevarieerd rondje door de duinen van het Noordhollands Duinreservaat en de polders in het Egmonder achterland. In het voorjaar zijn de velden hier fel gekleurd, want dit is het land van de bollenboeren. Deze rondwandeling is 12 kilometer lang en start in Egmond-Binnen.

Door Landleven
Uitjes in maart

De agenda van maart staat weer gevuld met leuke uitjes in alle provincies!

Door Landleven
Wandeling van de maand: Knopenrondje Middelstum

Tijdens deze wandeling staat je een heleboel moois te wachten. Het historisch centrum van Middelstum bijvoorbeeld met de Sint-Hippolytuskerk als stralend middelpunt. Via een oud kerkenpad wandel je naar het volgende historisch hoogtepunt

Door Landleven
De verbouwing: ‘We blijven ons leven lang klussen’

Gerard en Vibeke vonden hun plattelandsdroom op een heel bijzondere plek. Op de bovenverdieping van het achterhuis van de boerderij van de oom van Gerard maakte het stel een lichte woning waarin elke centimeter optimaal wordt benut. Na vier jaar klussen is de bovenverdieping af, maar de wensenlijst nog lang.

Door Angela Groenbos
Wandeling van de maand: Ehzerwold Velhorst

Op deze afwisselende wandelroute maakt u kennis met het parkbos van buitenplaats De Ehze. U struint langs de meanderende Berkel. Hoogtepunt van de route is het vlonderpad door het Kienveen.

Door Landleven
Uitjes in februari

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in januari en februari. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier! 

Door Landleven
Uitjes in December

Bekijk welke leuke uitjes er zijn bij jou in de buurt in december!

Door Landleven