Buitenwonen

Filter op:
Fietsroute het Fochteloërveen

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt het Fochteloërveen, een restant van het Drents-Friese hoogveengebied. Het is een van de weinige en best bewaarde hoogveengebieden van Nederland en een heerlijke plek om te fietsen.

Door Landleven
Wandeling van de maand: Groene Wissel Vaals

Vanuit het gezellige Vaals maak je een stille veld- en boswandeling door drie landen. Onderweg komt u langs het Drielandenpunt (met uitkijktoren en horeca) en daarna trekt u diep het immense Duitse Preuswald in

Door Landleven
Uitjes in juli

De online agenda van Landleven staat weer vol met uitjes in juli. Benieuwd wat er in jouw omgeving te beleven valt? Bekijk het hier!

Door Landleven
Fietsroute door de heidevelden van Elspeet

Ontdek een prachtig stukje van de Veluwe op deze route, over de heide en langs kasteel Staverden. Een rustige en indrukkwekkende plek voor een mooie fietstocht.

Door Landleven
De verbouwing: opstapje naar buitenlevendroom

Als starters hadden ze geen budget voor het begeerde boerderijtje achteraf. Maar Mirthe en Henk Koetse wisten hun plattelandsdroom te vertalen naar een voormalig boerderijtje binnen de bebouwde kom, met een bescheidener stukje grond. Ze toverden het huis om in een kleurrijk, warm nest in Engelse farmhouse-stijl. “Je moet ergens met je droom beginnen.”

Door Angela Groenbos
Fietsroute door de polder van Purmerend

Trek eropuit, de polder in! En maak onderweg een tussenstop in de historische steden Edam en Monnickendam, die vroeger een belangrijke handelspositie innamen.

Door Landleven
Wandeling van de maand: Kort en Prachtig Montfoort

Deze afwisselende wandeling start aan de rand van Montfoort. Je wandelt door het park en de boomgaard, met zicht op het kasteel en de molen van Montfoort. Daarna wandel je over de tiendweg, een schitterende houtkade door het veenweidegebied van de Lopikerwaard. De rondwandeling is 10 kilometer lang en start op het Hofplein te Montfoort.

Door Landleven
Uitjes in juni

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in juni. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Door Landleven
Brievenbussen in het buitengebied

In het buitengebied tref je een veelvoud aan vrolijke brievenbussen die hoopvol staan te wachten op een mooie brief of een gezellig kaartje. Brievenbussen beschilderd met leuke tafereeltjes, de omgetoverde melkbus, de miniatuur van een Amerikaanse boerenschuur of een groene brievenbus met bovenop een John Deere.

Door Marjan Tulp
Wandeling van de maand: Trage Tocht Rockanje

Als je van bos en mooie duinvlaktes houdt is deze wandeling op het Zuid-Hollandse eiland Voorne een topper. Je loopt in Voornes Duin over smalle en soms overgroeide paadjes in een ware rimboe. Het is fascinerend om in deze 'wildernis' rond te sjouwen. Een en al natuur, 100% onverhard. Deze rondwandeling is 14 km lang en start bij bezoekerscentrum Tenellaplas.

Door Landleven
Uitjes in mei

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in mei.

Door Landleven
De verbouwing: Verduurzamen als uitgangspunt

De vorige bewoner stookte, nog voor de energiecrisis, vierhonderd euro gas per maand, terwijl ze slechts drie ruimtes van de grote boerderij in Holten gebruikte. “We moesten dus wel verduurzamen met ons gezin van vijf en met plannen om de hele boerderij te gebruiken”, vertelt eigenaresse Isla Sint-Bouwman. “Maar nul op de meter? Dat lukt niet met zo’n groot huis.”

Door Landleven