Buitenwonen

Filter op:
Uitjes in oktober

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in oktober. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Door Landleven
Wandeling van de maand: Trage Tocht Spier

U maakt een mooie, gevarieerde wandeling door het noordelijke deel van Nationaal Park Dwingelderveld.

Door Landleven
Wandeling van de maand: Groene Wissel Beuningen

De Groene Wissel in Beuningen is de Wandeling van de Maand in september. Boerenlandpaden, weilanden, Slot Doddendael en de Waal zijn de ingrediënten van deze 11 kilometer lange wandeling. De hele maand september is de route gratis te downloaden.

Door Landleven
Uitjes in september

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in september. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Door Landleven
Wandeling van de maand: de Groene Wissel in Ommen

Een wandeling om van te smullen. Geniet tijdens de Groene Wissel in Ommen van de enorme afwisseling: spannende bospaadjes, fraaie landwegen langs het riviertje de Beneden Regge en struinpaden door de verwilderde graslanden langs de Regge. Sluit de wandeling af met een heerlijke pannenkoek in Pannenkoekenhuis De Nieuwe Brug. Deze rondwandeling is 9 kilometer lang en start bij station Ommen.

Door Landleven
Uitjes in juli

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in juli. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Door Landleven
Leuke boerderijwinkels in jouw provincie

Van zuivel en drank tot landbouw-, graan- en vleesproducten. In Nederland zijn er genoeg boerderijwinkels te vinden. Elke provincie en streek heeft zijn eigen specialiteiten.

Door Geerte Vierwind
De mooiste natuurzwembaden in Nederland

De zon laat steeds meer van zich zien en de temperaturen schieten omhoog. De zomer komt steeds dichterbij. Wat is er nou lekkerder dan afkoelen in natuurwater op een warme zomerdag? Neem een heerlijke frisse duik in één van de mooiste natuurzwembaden in Nederland.

Door Geerte Vierwind
Trots op ... De Lopikerwaard

Geboren en getogen in de Lopikerwaard en nog nooit een reden gevonden om ergens anders heen te willen: Lou Rijneveld is een echte natuurliefhebber en in zijn streek is alle mooie natuur te ontdekken die hij zich kan wensen. Hier lees je de tips van Lou voor een bezoek aan de Lopikerwaard.

Door Angela Groenbos
Wandeling van de maand: Trage Tocht Texel ’t Horntje

Het kopje koffie op de veerboot is amper ingedaald of u gaat meteen al in de benen vanuit de veerhaven van Texel. U wandelt direct de grasgroene Waddendijk op. Over grasdijkjes slingert u naar de Noordzee.

Door Landleven
Uitjes in juni

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in juni. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Door Landleven
Struinen door de natuur: hoe doe je dat?

“Tijdens kampeertripjes en wandelingen leerde ik van mijn ouders de namen van bomen en dieren. Ook leerden ze mij vol verwondering naar de natuur te kijken.” Lisette Eisenga is schrijver, fotograaf en kunstenaar. Dagelijks struint ze door de natuur via smalle paadjes, wildwissels, over kleine houten bruggetjes en tussen de bosjes door. “Tijdens het struinen loop ik met mijn rugzak en kom ik de meest mooie dingen tegen. Want als je struint zie je veel meer dan als je wandelt of fietst.”

Door Geerte Vierwind