Beleef Landleven

Kind aan het zaklopen in het Nederlands Openluchtmusuem tijdens Beleef Landleven.

8, 9 en 10 september 2017 was alweer de zevende Beleef Landleven, hét evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem kwam Landleven tot leven. Dit jaar hadden we voor het eerst een thema: Tuinpad van mijn vader.

”Als één lied er in slaagt om jeugdherinneringen op te roepen dan is het wel Het Dorp van Wim Sonneveld. Een tikje melancholiek, maar vooral de gedachte aan hoe heerlijk het was. Beleef het opnieuw en deel die herinneringen met de mensen om je heen, dat is precies het thema van Beleef Landleven 2017.

Met Zuster Klivia die het Groene Kruisgebouwtje bestiert, een dolle fuif en heerlijke zwart-wit films als Fanfare van Bert Haanstra op het witte doek. Het dorpsleven uit de jaren vijftig en zestig. Het is een tijdperk waarin macaroni zijn intrede doet in de keuken en wie herinnert zich niet de opkomst van vakantie in eigen land: met zo’n bol caravannetje achter de Opel Kadett, of in een door Gerrit Rietveld ontworpen vakantiehuisje.“


Benieuwd hoe het was? Bekijk dan de sfeerimpressie. We zien je graag weer tijdens Beleef Landleven op 7, 8 en 9 september in 2018!

Mario Broekhuis
Hoofdredacteur Landleven


 

reacties van bezoekers

Topdag! genieten van talloze activiteiten, er is volop gelegenheid tot het proeven van overheerlijke gerechten!

Sebastiaan
Winterswijk

We hebben genoten met hoofdletters, wat een heerlijke dag hebben we gehad. Volgend jaar denken we eraan om twee dagen te komen.

Geertje
Beltrum

Demonstraties van oude en vooral nog zinvolle ambachten. We hebben het erg leuk gehad. De dag vloog voorbij.

Jose
Arnhem

Trots op onze 8,2

In 2016 was Beleef Landleven één groot feest waar we ons 20-jarig jubileum vierden. Dit werd beloond door jullie met een 8,2. Daar zijn we heel blij mee en zonder jullie was dit natuurlijk niet gelukt. Dit jaar doen we weer ons best om er een speciale editie van te maken!