Fietsroute De dijken van Altena

Fietsroute De dijken van Altena

Fiets over de dijken van Altena in Brabant, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het waterlandschap. Onderweg fiets je door oude, typisch Brabantse dorpen en kom je twee molens tegen. Lees verder voor een kaartje en de knooppunten van deze route.

Over de fietsroute

  • De route is 52 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Tol 8, 4251 PX Werkendam, Nederland.
  • Dit is een knooppuntroute.

Fietsroute De Dijken van Altena kaart

Een route over de dijken van Altena

Altena, of eigenlijk Land van Altena, is een eiland dat ingeklemd zit tussen de De Biesbosch, de Bergsche Maas, de Afgedamde Maas en de Boven Merwede. De dijken rond Altena beschermen het land tegen het water en geven een prachtig uitzicht over het waterlandschap.

Oude, typisch Brabantse dorpen en molens

De route start bij Fort Altena, dat deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is tussen 1840 en 1850 gebouwd en is tegenwoordig een brasserie. Op de route fiets je door oude, typisch Brabantse dorpen en kom je twee molens tegen, poldermolen Oude Doornse Molen in Oude Doorn en korenmolen De Hoop in Maasdijk. Let op: op deze route heb je bij knooppunt 33 de mogelijkheid om een veerpont te nemen. Bekijk de vaarten op www.veerponten.nl.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Daar kun je ook een printversie van deze route vinden: https://www.fietsen123.nl/route/de-dijken-van-altena

Knooppunten fietsroute De dijken van Altena


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.