
Komkommer inmaken doe je zo!
Komkommer inmaken doe je eenvoudig zelf! Dit lekkere tafelzuur is snel gemaakt en perfect om mee te experimenteren. Varieer bijvoorbeeld eens met verschillende soorten azijn, zoals een zelfgemaakte bieslookbloemetjesazijn.
Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten voor het inmaken van komkommer:
- 1 komkommer
- 2 rode uien
- 2 kruidnagels
- 6 pimentbolletjes
- 200 ml water
- 250 ml bieslookbloemetjesazijn (of een andere azijn naar keuze)
- snuf zout
- 4 el suiker
Komkommer inmaken:
- Maak de komkommer en uien schoon en snijd ze in halve plakjes/partjes.
- Leg ze in een afsluitbare schaal, vershouddoos of glazen pot met deksel.
- Meng de overige ingrediënten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat even pruttelen tot de suiker is opgelost.
- Schenk de hete vloeistof over de komkommer en de rode ui.
- Meng goed door en laat afkoelen.
- Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast. Na een paar uur is het tafelzuur klaar om te eten. Het blijft een paar dagen goed.
Inspiratie
Probeer ook eens om andere groentes in te maken! Bijvoorbeeld ingemaakte augurken, gegrilde courgette in olie of courgette en ui.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."