Aardbeienjam maken

Aardbeienjam maken

Wil je aardbeienjam maken? Aardbeienjam is een echte basisjam, eenvoudig te maken en zowat iedereen vindt het lekker. Met een vleugje limoen geef je er net een bijzondere kick aan.
Bereidingstijd: 60 min.

Dit heb je nodig voor aardbeienjam:

  • 1 kg aardbeien, schoongemaakt gewicht
  • 500 g geleisuiker speciaal
  • sap en rasp van 1 limoen

Zo maak je het: 

  1. Maak de aardbeien schoon: was ze en verwijder de kroontjes.
  2. Snijd de vruchten naar wens in kleinere stukken of laat ze heel (dan maak je geen jam, maar confituur).
  3. Doe de aardbeien in een ruime pan en voeg de geleisuiker en het sap en de rasp van de limoen toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het enkele minuten flink doorkoken (volg de aanwijzingen op de verpakking van de suiker).
  5. Draai het vuur uit en schep de aardbeienjam in brandschone jampotten.
  6. Veeg eventueel de randen schoon en draai de deksels erop.
  7. Laat de potten rustig staan tot de inhoud afgekoeld is.
  8. Ongeopende jampotten zijn minimaal een jaar houdbaar op een donkere, droge plek.

Andere jams maken

Wil je ook een andere jamvariatie proberen? Klik hier voor het recept voor bramenjam. Probeer ook eens pruimenjam, hartige tomatenjam of rabarberjam.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."