Win kaartjes voor het Stadsmuseum Woerden

Win kaartjes voor het Stadsmuseum Woerden

Afgelopen periode (tot 3 maart 2022) mochten wij 10 x 2 kaarten van het Stadsmuseum Woerden weggeven aan onze lezers. Kijk snel of jij de winnaar bent! 

Fan van koeien? Duik dan in hun wereld in de unieke dubbeltentoonstelling GeKOEsterd!
In het sfeervolle Stadsmuseum Woerden sta je oog in oog met de koe in kunst van de 17de eeuw tot nu. Laat je verrassen door werk van veeschilders als Paulus Potter en Willem Maris én van Nijntje tekenaar Dick Bruna. Marleen Felius en Hans Versfelt geven hun hedendaagse kijk op de loeiende dames.
In de gratis pop-up expo om de hoek beleef je het verhaal van de ‘oer-Woerdense’ Koeiemart in woord en beeld. Vanaf de eerste editie in 1410 is de mart uitgegroeid tot een typisch Woerdens fenomeen en sinds 2017 is het zelfs nationaal immaterieel erfgoed. Vergaap je ook aan grappige koeiencollecties van particuliere verzamelaars én het splinternieuwe kunstwerk ‘Koppig’; een eigentijdse verbeelding van een eeuwenoude traditie.
TIP! Woerden is een charmante vestingstad middenin het Groene Hart. Combineer je museumbezoek met een uitstapje in dit oer-Hollandse landschap. Of met een bezoek aan het Kaaspakhuis met een ‘Koe en Kaas-arrangement’. Zie www.stadsmuseumwoerden.nl voor meer informatie en openingstijden
 

Winnaars

Heer/mevrouw Haarsma uit Drachten
Heer/mevrouw De Vries uit Annen
Heer/mevrouw Van den Heuvel uit Werkendam
Heer/mevrouw Nieuwenhuis uit Baak
Heer/mevrouw Van Dieren uit Ouderkerk aan den IJssel
Heer/mevrouw Vos uit Rotterdam
Heer/mevrouw Schaap uit Badhoevedorp
Heer/mevrouw Van Laren-Klapwijk uit Alphen aan den Rijn
Heer/mevrouw Leusink uit Rijssen
Heer/mevrouw Jabben-Moers uit Sittard